Krympeplast

I dag blir det barnevennlig innlegg;) Jenta mi har hatt besøk av bestevenninna si, og de lurte på om de kunne få lage krympeplast. Har laget det tidligere, men tok kun noen få bilder den gang, så i dag har jeg prøvd å få med hele prosessen.

Det første jentene gjorde var å finne en tegning, for denne gangen hadde vi blank krympeplast, og da er det jo veldig lett å kopiere et motiv du liker. Krympeplasten la de over med den rue siden opp, og tegnet over. De ville ha tegningene i en firkant, men du kan også klippe plasten til, slik at den får den formen du vil ha. Viktig å ikke bøye den for mye, for da kan den knekke.

Deretter klippet vi et lite hull med hullemaskin, slik at de kan bruke det til smykke eller at det kan henges opp i en tråd. Lot tusjen tørke før vi satte de i ovnen på 150 grader. Etter et par minutter begynner krympeplasten å bøye seg oppover, og når den har lagt seg flat igjen og ligger helt stille er den ferdig. Etter at du har tatt de ut, kan du legge en flat gjenstand over uten å legge press på, men vi gjorde ikke det og det gikk helt fint;)

Over ser du det ferdige resultatet, ser jeg har byttet om solene, men pytt pytt...

Her et par bilder fra en gang tidligere, og her vises godt hvor mye de krymper. Testhjertet var det første vi prøvde, for ikke å ødelegge jentene sine kunstverk;)


Til slutt måtte jeg jo prøve litt selv. Fikk denne tegningen av jenta mi da hun var ganske liten og var skikkelig imponert, så den har jeg gjemt litt på;) Nå ble den til en liten nøkkelringpynt, så nå har jeg den med meg når jeg er ute på tur;)

Dette er en kjempefin aktivitet som ikke krever for mye forberedelser, og jentene storkoste seg! Fint tips til noe å gjøre i høstferien;)

#krympeplast #hobby #aktivitetforbarn #tegne #kreativebarn #nøkkelpynt #diyforbarn #lykketid #kreativ

Én kommentar

Nita

09.10.2014 kl.19:23

Så stilig... hvor har du fått tak på den der krympeplast ( har aldri hørt om det før )

dette MÅ eg bare prøve, takk for tipset ;)

Lykketid

09.10.2014 kl.22:42

Nita: Tusen takk, så kjekt å høre:) Har kjøpt den blanke på Kontant Engros på Mariero, men fant pakker med hvite på Panduro, mener de hadde ulike farger. Veldig gøy, barna storkoser seg med dette!

Skriv en ny kommentar

Lykketid

Lykketid

38, Sandnes

Jeg er firebarnsmor og gift med verdens beste mann! Sammen bor vi seks på en herlig gård med god tumleplass for både store og små et stykke utenfor Sandnes. Her fordriver vi tiden med små og store prosjekter og vanlig hverdagsliv. Innimellom dukker det opp en del kreative sprell, som jeg håper du kanskje synes det er gøy å lese om. Takk for at du tittet innom! Denne bloggen er beskyttet av Åndsverkloven. Vennligst be om lov hvis du ønsker å låne bilder.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits