DIY Barneveske


Dagene flyr, men her er innlegget om de vendbare barneveskene jeg sydde til kremmermarkedet:) Når en bare får gjort det en gang, er de kjempelette å sy! Tar alltid litt mere tid første gangen når du skal sette deg inn i fremgangsmåten;) Skal prøve å forklare så godt jeg kan, så håper jeg du bruker kommentarfeltet om du lurer på noe;)

Først lager du en mal. Har lagt inn målene jeg brukte på bildet over slik at du lett kan forstå hvor de hører til. Legg merke til at kanten i toppen er helt rett og at skråkanten begynner nedenfor denne;)

Legg malene på stoffet du ønsker å bruke, og tegn rundt og klipp ut delene. Jeg brukte et litt grovere stoff fra stoff og stil, slik at veska tåler litt mer enn med et tynt bomullsstoff. Du trenger to av hver del i to ulike stoffer/farger.

Legg veskedelene rett mot rett (samme farge/stoff) og sy en søm omtrent en cm inn fra kanten. Begynn i den ene siden, fortsett langs bunnen og opp igjen på andre siden. Ser jeg kunne tatt et bedre bilde av dette, men bildene ble tatt i full fres mens jeg gjorde klar til kremmermarked;)

Brett ned kanten 1 cm og bruk et strykejern til å lage en press, se bildet under..Dytt ut hjørnene av vesken, legg de flate og tegn en strek som er omtrent 6,5 cm bred over på innsiden som vist over. Sy en søm langs denne. Klipp av tuppene omtrent 1 cm fra sømmen.

Når du syr over hjørnene, er det lurt å legge stoffet slik at bretten som stikker ut under blir liggende samme vei.

Ta den to veskedelene og putt den ene oppi den andre. Den ytterste må være brettet med rettsiden ut, den andre med vrangsiden ut. Nål disse sammen og legg den til side mens du lager ferdig remmen.

Legg de to delene til remmen med rettsiden mot hverandre og sy med 1 cm sømrom langs hele den ene siden.Brett delen utover som på bildet over og press slik at det blir glatt og fint;)

Da er det klart for å lage press langs de andre sidene, som skal brettes mot hverandre. Jeg brukte en linjal til å få det jevnt og fint. La linjalen langs skillet på midten der de to ulike stoffene møtes, brettet inn over linjalen og dro den bort før jeg presset kanten med strykejern.Gjentok på begge stoffene og la de deretter mot hverandre og presset igjen. Da ser det ut som på bildet over:)

Sy en søm langs begge sidene et lite stykke fra kanten.

Nå er det bare å feste remmen i sidene som på bildet over og sy en søm langs hele kanten av vesken. Her kan du forsterke remmen ved å sy et par ganger ekstra fram og tilbake der remmen er festet.

Tah-da.... vesken er ferdig og klar til bruk. Må forresten få med at jenta mi bare kaller disse veskene tryllevesker siden de kan snus og brukes på den siden du liker best. To vesker i en er jo ikke så verst;)

Har kun fire igjen etter kremmermarkedet, men de er til salgs om noen ønsker å kjøpe;) Selger de for 140,- pr stykk + evnt. porto. Send meg en mail på lhjoernevik@hotmail.com om du er interessert:)

Har igjen disse fargene:

Håper du likte innlegget! Spør om du lurer på noe:)

Fortsatt fin helg til alle sammen!

#DIY #Syselv #Barneveske #Søm #Sy #Håndarbeid #Trylleveske

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lykketid

Lykketid

38, Sandnes

Jeg er firebarnsmor og gift med verdens beste mann! Sammen bor vi seks på en herlig gård med god tumleplass for både store og små et stykke utenfor Sandnes. Her fordriver vi tiden med små og store prosjekter og vanlig hverdagsliv. Innimellom dukker det opp en del kreative sprell, som jeg håper du kanskje synes det er gøy å lese om. Takk for at du tittet innom! Denne bloggen er beskyttet av Åndsverkloven. Vennligst be om lov hvis du ønsker å låne bilder.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits