DIY Juletre av trådRoen har senket seg her hjemme, vel, lyd av fire små er jo tilstede, men juleroen er her og planene nå er bare å være hjemme og kose seg;) Ferdig med gaver, og den store julehandelen er unnagjort, helt fantastisk;)!

Så med roen i hus fikk jeg begynt på en ting jeg hadde lyst å prøve meg på denne jula, nemlig juletre av tråd.

Tenkte jeg kunne dele fremgangsmåten om du har lyst å prøve deg på dette. Har ikke helt trinn for trinn bilder, men det er ganske enkelt  å forklare:)

Det første jeg gjør er å "rulle" et stort papp ark til et stort kremmerhus. Du kan jo lage akkurat hvilken størrelse du vil, men jeg ville ha mine ekstra store så jeg brukte kartong fra Staples. Klipp av den nederste kanten slik at kremmerhuset står fint og ikke blir skjevt. Deretter dekker jeg det med plastfolie slik at pappen ikke blir myk av limet, og i tillegg smører jeg det inn med matolje slik at limen fra trådene ikke henger fast.

Limblandingen jeg brukte var 50/50 tapetlim og vann, men hadde jeg gjort det om igjen tror jeg at jeg hadde brukt kun tapetlim, den er jo veldig lett å jobbe med;) Var litt nervøs for at det ikke skulle gå og at det skulle sige sammen når jeg tok bort pappkremmerhuset og folien, men det gikk fint. Tok derimot et par dager å få det tørt nok, var jo litt utålmodig på dette her, hehe.. Trådene jeg brukte var sikkert et par meter lange, har sett mange skriver at det blir mye knuter og tull med så lange tråder, men er du litt forsiktig når du dytter de ned i limen og holder i den ene enden går det helt fint. Ville ikke ha så mange skjøter, selv om jeg fikk gjemt mange ender under andre tråder.

Med lim og tråder klar er det bare å begynne å surre i ulike retninger til du får det som du vil. Husk at det må være litt tett for at det skal kunne stå oppe selv.

Her er det ene kremmerhuset mens jeg surrer, smurte forresten litt aluminiumsfolie med olje også og brettet plastfolien innover kantene til kremmerhuset slik at det heller ikke satt seg fast i bunnen når det stod og tørket.

Det første bildet i innlegget er tatt uten blitz slik at du får se stemningen disse trærne lagde i heimen, mens over er et bilde fra dagtid med blitz, ble jo fine da, og kunne definitivt vært borddekor til et julemiddagsbord, både med og uten lys;) Viser ikke på bildene, men drysset hvitt glitter på de før limen tørket, så de glinser så fint på stuebordet der de står nå. Tenker jeg kanskje kan pynte de litt mer også, for eksempel med perler/sølvtråd/snøfnugg, men liker de godt som de er også:)

Håper du nyter førjulstiden, om ikke lenge er det julekveld og tid for det viktigste i hele verden, ♥tid med familie og gode venner♥

Ønsker alle som titter innom en riktig god jul!!

#DIY #trådjuletre #juletre #julestemning #kreativ #christmastree #christmas #gjørdetselv #hobby #dekorasjon #decoration #lykketid #godjul #merrychristmas

4 kommentarer

Emma Olsen

21.12.2014 kl.23:39

Amazeballs!!! takk

Myntdahls

22.12.2014 kl.00:42

Så fine og dekorative :) God jul til deg :)

Lykketid

22.12.2014 kl.11:44

Emma Olsen: Takk selv;)

Lykketid

22.12.2014 kl.11:45

Myntdahls: Tusen takk, og igjen god jul;)

Skriv en ny kommentar

Lykketid

Lykketid

38, Sandnes

Jeg er firebarnsmor og gift med verdens beste mann! Sammen bor vi seks på en herlig gård med god tumleplass for både store og små et stykke utenfor Sandnes. Her fordriver vi tiden med små og store prosjekter og vanlig hverdagsliv. Innimellom dukker det opp en del kreative sprell, som jeg håper du kanskje synes det er gøy å lese om. Takk for at du tittet innom! Denne bloggen er beskyttet av Åndsverkloven. Vennligst be om lov hvis du ønsker å låne bilder.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits