Mat til de små ute...

I en av kalendergavene dette året pakket jeg inn hver sin kakeform til ungene, så de var jo helt sikre på at denne dagen skulle vi bake, men av og til er det gøy å gjøre noe annet enn det vi pleier. Vi laget morsom mat til småfuglene, så nå har de fått pynt i treet ute;) De siste dagen har vi også vært heldige å få snø, så nå står en diger snømann i hagen, og ungene har fått gått på ski, akt på akebrett og rumpeakebrett. Sistnevnte var også kalendergave, og nå fikk vi brukt de også, ungene lurte jo veldig på hvorfor de fikk det i kalenderen når det ikke var snø engang!!

Til og med lillebror var med på aktiviteten, fikk tatt en smaksprøve også, men det kom rett i retur, hehe.. Børstet av tunga og fant vel ut at fuglefrø ikke helt var tingen for han;) Tålmodighet har han i hvert fall, for når resten av gjengen var ferdig, satt han leeenge og bare koste seg med å flytte frø fra koppen til skåla.


 

Neste gang vi lager, kommer jeg nok til å ta flere lag folie, kanskje klippe ut papp til bunnen også, for det gikk fort hull når ivrige hender løftet formene for å fylle de og legge de på bakebrettet. Tok på mer folie etter første påfyll med matfett, da vi så det lekket. Etterfylte et par ganger, og hadde de i kjøleskapet litt så de stivnet raskere. Ble bra til slutt;) Vi brukte fuglematblanding pluss et nett med fuglepeanøtter som jeg åpnet og Flott matfett.Kaffebeger i papp er nok lettest for de minste å bli med på, og småfuglene kommer titt og ofte og koser seg med maten;)
Koselig aktivitet som fremdeles passer inn selv om julen og året snart er omme;) Ikke minst en kjempefin ting å ha som kalendergave, selv om det blir en blanding av alt, både små gaver de trenger, ønsker seg og aktiviteter vi har lyst å drive på med;)

Har et annet tips også, som kom etter ønske fra ungene, men hadde ikke bilder av det nå, så sparer det til et annet innlegg, populært her i huset ble det i hvert fall!

Kom gjerne med kommentarer om dere har andre tips og ideer, alltid gøy å høre hva andre gjør;)

Ha en fin romjulstid♥

#barneaktivitet #gøyforbarn #fuglemat #hjemmelaget #kalendergave #snøglede #snømann #lykketid #familietid

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lykketid

Lykketid

38, Sandnes

Jeg er firebarnsmor og gift med verdens beste mann! Sammen bor vi seks på en herlig gård med god tumleplass for både store og små et stykke utenfor Sandnes. Her fordriver vi tiden med små og store prosjekter og vanlig hverdagsliv. Innimellom dukker det opp en del kreative sprell, som jeg håper du kanskje synes det er gøy å lese om. Takk for at du tittet innom! Denne bloggen er beskyttet av Åndsverkloven. Vennligst be om lov hvis du ønsker å låne bilder.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits